Kapusta pekińska z kurczakiem


Baaardzo szybki i smaczny obiad. A do tego jeszcze fit, jak wiadomo teraz to w modzie :) W tym przepisie użyłam sosu sałatkowego a to tylko tak dla szybkości, zdrowiej będzie użyć np. oliwy, cytryny i ulubionych ziół. Co tu dużo pisać, przechodzę do przepisu, który nie ukrywam jest banalnie prosty :)

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 
  • przyprawa do gyrosa-kebaba
  • pieprz 
  • maggi w płynie
Pierś kroję w kostkę, przyprawiam przyprawą do gyrosa, pieprzem, solą i smażę aż będzie chrupiąca (choć większość ludzi lubi pierś soczystą to ja zupełnie odwrotnie wolę jak jest przysmażona).
Kapustę pekińską kroję drobno a w kubeczku rozrabiam sos sałatkowy z odrobina wody i oleju a po chwili wlewam do kapusty i mieszam. 
Na talerz nakładam kapustę, na nią pierś i gotowe. Smacznie, zdrowo i kolorowo :)

Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchnia Viki , Blogger