Pasta z makreli



Przepis na pyszną i szybką do zrobienia pastę z makreli. Ile kucharek tyle przepisów, ja podaję przepis na taką podstawową wersję pasty ponieważ składników można dorzucać i dorzucać :) Jak już wielokrotnie pisałam w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. :)

Składniki:
  • wędzona makrela 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • majonez 4 łyżki stołowe
  • sól, pieprz
  • szczypiorek opcjonalnie
Jajka gotuję na twardo. Kawałki makreli bez skórki i ości wkładam do miski, dodaję pokrojone w kostkę jajka, majonez oraz dla smaku sól i pieprz. Szczypiorek nie zawsze dodaję dlatego napisałam opcjonalnie. Całość dokładnie mieszam i jednocześnie rozgniatam widelcem do momentu uzyskania konsystencji pasty. 

I gotowe, smacznego! :-)


1 komentarz:

Drukuj

Print Friendly and PDF
Copyright © 2016 Kuchnia Viki , Blogger