Pasta z makreli
Przepis na pyszną i szybką do zrobienia pastę z makreli. Ile kucharek tyle przepisów, ja podaję przepis na taką podstawową wersję pasty ponieważ składników można dorzucać i dorzucać :) Jak już wielokrotnie pisałam w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. :)
Składniki:
- wędzona makrela 1 szt.
- jajka 3 szt.
- majonez 4 łyżki stołowe
- sól, pieprz
- szczypiorek opcjonalnie
Jajka gotuję na twardo. Kawałki makreli bez skórki i ości wkładam do miski, dodaję pokrojone w kostkę jajka, majonez oraz dla smaku sól i pieprz. Szczypiorek nie zawsze dodaję dlatego napisałam opcjonalnie. Całość dokładnie mieszam i jednocześnie rozgniatam widelcem do momentu uzyskania konsystencji pasty.
Takie proste,a takie pyszne ������
OdpowiedzUsuń