Parówki w cieście francuskim
Przepis banalnie prosty ale pomyślałam, że podsunę Wam świetny pomysł na szybką przekąskę np. na imprezę :) Ja uwielbiam jeść je z sosem czosnkowym albo z sosem BBQ ( i tu muszę się przyznać, że najbardziej smakuje mi ten z paczki, a dokładnie jest to Party Dip Barbecue marki Prymat).
Składniki:
- parówki 6-8 szt.
- ciasto francuskie 1 op.
Ciasto kroję w paski na szerokość ok 1,5-2 cm a parówki na pół. Następnie parówkę owijam ciastem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni. Piekę aż ciasto będzie złoto-brązowe.
Widzicie? Mówiłam, że nie ma nic prostszego i szybszego do zrobienia. :) Tak krótkiego wpisu chyba jeszcze nie miałam :)
Smacznego! :-)
Widzicie? Mówiłam, że nie ma nic prostszego i szybszego do zrobienia. :) Tak krótkiego wpisu chyba jeszcze nie miałam :)
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz