Zapiekanki z szynką i serem



Kolejny przepis idealny na imprezę :) I nie tylko... Idealne na wieczór filmowy lub na szybki obiad. Polecam osobom, które mają mniej czasu na gotowanie a lubią smacznie zjeść :)

Składniki:
  • szynka konserwowa w plastrach 240 g
  • ser w kawałku 350 g
  • majonez ok 3-4 pełne łyżek
  • keczup ok 3-4 pełne łyżki
  • czosnek granulowany
  • szczypta soli
  • pieprz
  • bagietka / chleb tostowy / bułki / zwykły chleb

Zaczynam od pokrojenia szynki w małą kostkę i wrzucam ją do większej miski. Następnie ser ścieram na tarce o dużych oczkach i również wrzucam do miski. Teraz dodaję majonez, keczup, czosnek, sól oraz pieprz i całość dokładnie mieszam. 
Na duża blachę wykładam papier do pieczenia a na nią chleb tostowy (można również użyć bagietki, zwykłej bułki czy chleba, ja akurat  miałam w domu chleb tostowy ale najbardziej polecam bagietkę).
I na każdą kromkę nakładam ok 1 pełnej łyżki farszu. Gdy wszystkie zapiekanki będą gotowe, wstawiam je do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni aż ser się rozpuści i troszkę przypiecze.

Życzę smacznego! :-)

2 komentarze:

  1. Najlepsza zapiekanka jak jadłam sos przepyszny a jaka mięciutka !! Polecam każdemu

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsza zapiekanka jak jadłam sos przepyszny a jaka mięciutka !! Polecam każdemu

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Print Friendly and PDF
Copyright © 2016 Kuchnia Viki , Blogger